söndag 22 januari 2012

Vintertårta med lite vårkänslor

Idag så hade vi fördelsedagsfika för min man Mats som fyllde år förra veckan. Jag opererade mig samma dag som Mats fyllde år så det blev inte förrän idag vi hade fika för familjen. 
Nu har jag fått tillbaka baksuget och känner att jag orkar baka, så då var jag tvungen att göra en tårta. Min man önskade sig äppelkaka så det blev en sån också. (recept på äppelkakan kommer framöver) 

Eftersom jag gillar att det blir något oväntat när man skär i en tårta så blev det en rainbowcake igen. Fast den här gången så hade jag bra röd och gul färg för att färga. (recept på rainbowcake finns under receptfliken)
Jag ville ha en ganska ren och enkel tårta utanpå. Min svägerska var i London före jul och då köpte hon äkta silverblad och ätbara kristaller. Jag lite fint strössel hemma som jag också använde. Tårtan blev gnistrande som en iskall vinterdag... :)

Inne i tårtan blev det vårvärme... :) Jag hade gjort en whipped cream cheesefrosting (recept finns under receptfliken) som jag rev i citron skal i. I halva smeten hade jag lite mer rivet citronskal och i den andra hälften hade jag frysta krossade hallon.
Runt om tårtan hade jag vispgrädde. Saftig och god blev den. Fräscht med citron smaken.

Ha en bra dag!
Anna

lördag 14 januari 2012

Smarties cupcakes

Min lillebror Jesper är otroligt förtjust i choklad. Så när han fyllde år så gjorde jag cupcakes. Vanliga chokladcupcakes. Frostingen hade smak av choklad och kaffe. Otroligt enkelt och roligt att göra. Klart en favorit bland barn. Fikabröd, choklad och godis i ett. (se recept nedan)


Chokladcupcake

ca 12 stora
3 ekologiska ägg
2½ dl socker
1 tsk äkta vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk starkt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt

Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smör och blanda sedan med gräddfilen och kaffet i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten. Fyll pappersformarna till ca 3/4 och grädda i 175 grader i ca 15 min.

Choklad/kaffe frosting

60 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 tsk äkta vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk starkt kaffe

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och ph-osten fluffig. Rör i kakao. Bred på cupcakesen och strö på minismarties.


Ha en bra dag!
Anna





söndag 8 januari 2012

Pensionstårtor

Gott nytt år!! Här hemma har det varit full rulle nu när alla har varit lediga. Inget bakande. :) Efter som det har varit lugnt på bakfronten så tänkte jag visa två tårtor jag har gjort till min svärmor. 

Den stor tårtan
Min svärmor skulle gå i pension och undrade om jag hade lust att göra två tårtor till henne. Eftersom jag älskar att göra tårtor så var det bara att börja att baka. Det blev två klassiska prinsesstårtor, fast med sockerpasta istället för marsipan. I mellan så hade jag hallon, vaniljkräm och grädde.

Den lilla tårtan

God fortsättning på det nya året!
Anna