söndag 9 december 2012

Toscakaka

Idag gjorde jag Toscakaka i långpanna. När jag jobbade på ett café i Stockholm så fanns det  Toscawienerbröd, en kaloribomb men väldigt god. Jag har inte sett dessa wienerbröd på fler ställen.

Den här Toscakakan är inte som ett Toscawinerbörd, den känns lite nyttigare. Om man kan kalla ett bakverk för nyttigt. :)


Toscakaka i långpanna
ca 42 st

6 st ägg
4 dl socker
200 g smält smör
4,5 dl vetemjöl

Toscaglasyr:

150 g smör
1,5 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
3 dl hackad och blandade nötter och mandel eller bara mandel


  1. Vispa ägg och socker pösigt till kakan. Tillsätt det avsvalnade smöret. Rör ner vetemjölet och blanda smeten försiktigt. Häll smeten i smord och bröad stor långpanna. OBS det ska ej vara bakpulver i. Grädda i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut kakan och bred toscaglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått rätt färg.

  2. Toscaglasyren: Hacka nötterna och mandeln eller kör i mixer. Blanda alla ingredienserna i 
  3. en kastrull. Glasyren får inte koka för då sockrar den sig, utan smält den bara.
Recept: Elisa-Beth Stendahl

Lycka till!

God jul!
Ha en bra dag.
An

2 kommentarer :

  1. Hej Anna,
    Låter mumsigt :-)
    men hur mkt mandel ska det vara?
    o blir det mkt tosca el kan msn plussa på lite av det gottaste? ;-)
    Mvh Suss
    ps ska provbaka dina lemonbars snart

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vilken tur att du kommenterade inlägget! :) Tydligen så hade mandeln fallit bort. Det ska 3 dl mandel och det räcker med toscasmeten. Om du vill vara på den säkra sidan tillsätt en halv sats extra. :) Lemonbars är riktigt goda. Lycka till! Anna

      Radera